Bilzen - omgeving


Bilzen nieuwbouw woning

Bilzen, 4 NIEUWBOUW WONINGEN

In de doodlopende straat, Burgemeester Pieter Petersstraat vinden we 4 halfopen nieuwbouw woningen nabij Bilzen. 

Als deelgemeente van Bilzen is Munsterbilzen vooral bekend van de vele plantenmannen. Door de goed bewerkbare en vruchtbare grond heeft deze gemeente de naam 'plantendorp van Limburg' gekregen. De kweek van groenten, bloemen en sierstruiken waren de voornaamste ambacht. De afgelopen jaren is bedrijventerrein Genk-Zuid sterk ontwikkeld en uitgegroeid tot een belangrijke werkgever voor de regio.


GOEDE BEREIKBAARHEID

Vanuit Munsterbilzen zijn er heel wat invalswegen die vlot bereikbaar zijn. Via de N730 is niet enkel Zutendaal vlot bereikbaar, maar ook de snelweg E314 richting Heerlen en Aken. Ook die andere bekende Limburgse snelweg, de E313, is makkelijk te bereiken binnen een afstand van 10km.

Niet alleen de snelwegen zijn binnen een afstand van 10km te bereiken. Wat dacht je van een dagje shoppen in Hasselt, Genk of Maastricht?

Daarnaast kan je ook te voet je inkopen doen met alle voorzieningen die om de hoek liggen: op zondagochtend koffiekoeken halen bij de bakker, na het werk nog snel vlees halen bij de slager of boodschappen doen in de supermarkt op de Waterstraat, je bent er zo. 

Verder kan je ook een frietje gaan eten in het voormalige kerkje of na een bezoek aan het Munsterbos van een ijsje genieten.

BOSRIJKE OMGEVING

Vele wandel- en fietsroutes vertrekken aan het Munsterbos. Een mountainbiketocht richting Zutendaal of een natuurwandeling met tussenstop aan de uitkijktoren waar je een prachtig uitzicht hebt over het vijvergebied, zowel de sportievelingen als recreatieve natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken.

In het Munsterbos vind je niet alleen een imposante beuk van honderden jaren oud, ga op verkenning en ontdek de verschillende pittoreske kapelletjes of wat dacht je van de kasteeldomeinen Groenendaal en Zangerhei die grenzen aan het Munsterbos.


Bilzen nieuwbouw woning

Bilzen nieuwbouw woning

Ook in het centrum van Munsterbilzen kan je een kasteeldomein vinden, Edelhof genaamd. Tot dit domein behoort ook het park met visvijver en speeltuin. 

Speeltuin Edelhof is het paradijs voor alle kindjes. In het indrukwekkende speelkasteel, op het touwenparcours of roetsjen van de kabelbaan, de avonturier zal in elk kind naar boven komen.
Bilzen - omgeving

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x